A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tőzsde - Nyereséges tőzsdezárás Európa-szerte

Indexemelkedéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,61 és 0,55 százalék emelkedést mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,40 százalékkal erősödött.

Londonban veszteséges kezdés után 0,95 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index a még nem hivatalos záró adatok alapján.

London kivételével erősödéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai tőzsdéken. Frankfurtban a DAX index 0,65 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,47 százalék nyereséget mutatott a kereskedési idő végén. Madridban 0,28 százalékkal, Milánóban 0,84 százalékkal erősödött csütörtökön a tőzsdeindex.

A vártnál gyengébbnek bizonyult euróövezeti gazdasági teljesítménymutatók átmenetileg visszavetették az árfolyamokat az európai tőzsdéken, később azonban felülkerekedett a negyedéves eredmény beszámolók pozitív hatása, bár volt bőven csalódásra okot adó jelentés is.

Szeptemberben az euróövezeti feldolgozóipari teljesítménymutató 2012 októbere óta, a kompozit BMI mutató értéke pedig 2013 júniusa óta a legalacsonyabb szinten állt, míg a szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe idei legalacsonyabb értékére zuhant.

A német BASF részvénye például két százalékkal gyengült harmadik negyedévi eladásainak és nyereségének csökkenése láttán. A Daimler részvénye viszont 4,5 százalékkal erősödött, miután 8 százalékos nyereségnövekedést ért el. A Nokia részvénye 20 százalékkal gyengült visszafogott idei eredmény előrejelzése miatt.

Az olaj ára a szerdai két és fél százalék után tovább emelkedett csütörtökön: az európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára 0,44 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 61,44 dolláron, a WTI ára pedig 0,34 százalékkal 56,16 dollárra emelkedett.

Az euró gyengült, jegyzése 0,31 százalékkal 1,1095 dollárra csökkent. Az arany spot ára 0,62 százalékkal unciánként 1501,15 dollárra emelkedett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések