A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tiltakozik a Mi Hazánk az importszemét hódmezővásárhelyi elhelyezése ellen

Elfogadhatatlan, hogy egy spanyol cég Olaszországból származó, újrahasznosításra alkalmatlan szemetet helyez el Hódmezővásárhelyen - hangoztatta a Mi Hazánk helyi elnöke kedden az alföldi városban.
Balog Norbert a hódmezővásárhelyi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzatot márciusban tájékoztatták a külföldi cég szándékáról, Márk-Zay Péter polgármester azonban nem emelt szót ellene.

Az önkormányzati választásokon képviselőjelöltként induló politikus úgy fogalmazott, nem tűrhető, hogy az országot szemétlerakónak használja más uniós tagállam, főként ha olyan hulladékról van szó, melyet nem tudnak újrahasznosítani.

Nem lehet tudni, hogy a hulladék mennyire szennyezett, valóban elegendő-e egy földréteggel letakarva deponálni vagy egy természeti katasztrófa, árvíz esetén veszélyt jelenthet a környezetre - tudatta Balog Norbert.

Az elnök szerint azért fontos a tiltakozás, mert így talán elérhető, hogy más településekre ne érkezzen importszemét. A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja szemét Magyarországra hozatalát, a hulladékot a keletkezés helyén kell a lehető legnagyobb hatásfokkal újrahasznosítani, hogy ne a gyerekeinket, unokáinkat terheljük ezzel - mondta.

Csereklye-Klapwijk Krisztina, a Zöld Hazánk társelnöke közölte, felmerült, hogy szennyvíziszapot is szállítanak Hódmezővásárhelyre. Kérdésre elmondta, nincs pontos információjuk arról, hogy a tervezett 20 ezer tonnányiból mekkora mennyiségű szemét érkezett meg Hódmezővásárhelyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések