Hirdessen itt

Tapírbébi született a debreceni állatkertben

Örömteli hírt közölt a debreceni állatkert az állatok világnapján, ugyanis a Park dél-amerikai tapír szülőpárja, Lunda és Samu ismét újszülött tapírbébivel ajándékozta meg az állatkert látogatóit.
Melitta, a körülbelül 10 kg-mal világrajött kis tapírlány 13 hónap vemhességi idő után, szeptember
közepén látta meg a napvilágot. A most bemutatott csíkos, pöttyös mintázattal rendelkező csöppség egészséges, jó étvágyú és tapasztalt anyja óvó gondoskodását élvezi. Búvójában, a Dél-Amerika kifutósoron az állatkert látogatói már meg is tekinthetik.
A Dél-Amerika esőerdeiben endemikus közönséges tapír (Tapirus terrestris) egyedszáma élőhelyük drasztikus zsugorodása miatt sajnos erősen lecsökkent, így a faj jelenleg „sebezhető” besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.
A debreceni állatkertben az Európai Fajmentő Program (EAZA EEP) keretén belül 2011 óta élnek dél-amerikai tapírok. Az ország legsikeresebb tapír szülőpárja eddig már három kis tapírt nevelt fel, így Debrecenben található a legnagyobb állomány Magyarországon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések