A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szeptemberben ismét többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere

Szeptemberben 207,2 milliárd forint többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere, ezzel 303,6 milliárd forintra csökkent az idei hiány a harmadik negyedév végére, ami az idei évre tervezett deficit 30,4 százaléka - tájékoztatta a Pénzügyminisztérium kedden az MTI-t.
Szeptemberben 464,4 milliárd forint uniós bevétel érkezett a költségvetésbe, ezzel az év első kilenc hónapjában összesen 931,7 milliárd forint európai uniós támogatás folyt be, miközben az uniós kiadások megközelítették az 1077,4 milliárd forintot.

A költségvetés bevételi oldalán szeptember végéig az általános forgalmi adóból az éves előirányzat 77,5 százaléka, a személyi jövedelemadóból az éves előirányzat 75,2 százaléka, míg szociális hozzájárulási adóból és a nyugdíj-, egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékokból az éves előirányzat 73,5 százaléka teljesült - írta közleményében a PM.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések