Hirdessen itt

Ötmilliárd forintos városi tőkealapot indít az MFB csoport Székesfehérváron

Ötmilliárd forintos keretösszeggel indít városi tőkealapot az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron - tájékoztattak a cégcsoport vezetői a város polgármesterével közösen tartott székesfehérvári hétfői sajtótájékoztatón.
Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója közölte: Debrecen után már a második városban indít tőkealapot az MFB csoport. Hozzátette: a fejlesztési bank kiemelt szektorként tekint az önkormányzatokra.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a városi tőkealap olyan gazdaságfejlesztési és városfejlesztési célú befektetési alapként tud működni, amely Székesfehérvár és Fejér megye gazdaságát élénkíti. Az alap célja Székesfehérvár és környéke fejlődését elősegítő, pénzügyi megtérülést biztosító projektek megvalósítása. A befektetési alap már meglévő vállalkozások továbblépéséhez biztosít tőkét, innovatív, kutatás-fejlesztési, energiahatékonyság-javító beruházásokat támogat.

Bugár Csaba, a kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. vezérigazgatója elmondta: a városi tőkealap ötmilliárd forintos keretösszeggel, 12 év futamidővel és hétéves befektetési periódussal indul. Az átlagos befektetési méret a tervek szerint 200 és 500 millió forint között alakul majd. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi - Magyarországon bejegyzett székesfehérvári vagy Fejér megyei - vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást fejlesztési és beruházási terveik megvalósításához.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón elmondta: 2023-ban Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa, a program sikeréhez és fenntarthatóságához elengedhetetlen a vállalkozások bevonása. Mint mondta, ehhez erős közösségekre és jól működő vállalkozásokra van szükség, ezért reményeit fejezte ki, hogy a gazdaság további erősítésére Veszprémben is létrejöhet hasonló tőkealap.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere (Fidesz-KDNP) hiánypótlónak nevezte a kezdeményezést a kis- és középvállalkozások szempontjából, amelyek helyben teremtenek munkahelyet, a helyi gazdaságot élénkítik és helyben fizetnek iparűzési adót. Hozzátette: hamarosan Dunaújvárosban is tárgyalások kezdődhetnek egy városi tőkealapról.

Az MFB csoport első városi tőkealapját Debrecenben indította tízmilliárd forintos keretösszeggel október elején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések