A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A pénzügyi innováció térnyerése során elsődleges a biztonság

A jegybanknak a mandátumából adódóan támogatnia kell a pénzügyi innovációt, le kell építenie a fejlődés előtt álló akadályokat, ugyanakkor figyelnie kell arra, hogy a pénzügyi szolgáltatások biztonságosak legyenek - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke egy jegybanki tanácskozáson csütörtökön, Budapesten.
A "Pénzügyi innováció és stabilitás: az MNB szerepvállalása a pénzügyi innováció biztonságos ösztönzésében" című konferencián Kandrács Csaba jelezte: kényes az egyensúly a pénzügyi stabilitás és az innováció terén, ezért hozott létre egy külön ügyvezető igazgatóságot az MNB a pénzügyi fejlesztések erősítésére. Egyúttal a felügyeleti oldalon is működik egy úgynevezett pénzügyi innovációs labor, amelynek feladata, hogy a felügyeleti munka során az innovációk ellenőrzésére is felkészüljön a jegybank - tette hozzá.

Szombat Anikó, az MNB ügyvezető igazgatója elmondta: a hazai bankrendszer költséghatékonysága gyenge, az ügyfelek digitális ismeretei alacsony szinten vannak, a pénzügyi rendszer hatékonyságát és stabilitását is erősíti az innovatív megoldások elterjesztése. Egyúttal a pénzügyi szolgáltatásokat olcsóbbá teszik a digitális fejlesztések.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések