A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbeszélést folytatott Sebastian Kurz a Zöldek listavezetőjével

Megbeszélést folytatott szerda este a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője, Sebastian Kurz a harmadik helyezett párt, a Zöldek listavezetőjével, Werner Koglerrel.
"Elsősorban azt szeretnénk kideríteni, érdemes-e megkezdeni a koalíciós tárgyalásokat, kevésbé folytatunk mélyreható megbeszélést" - mondta Werner Kogler a Kurzcal való találkozó előtt.

"A Zöldek tudják, hogy kell ezt csinálni" - fogalmazott a politikus utalva arra, hogy pártja tartományi szinten friss tapasztalatokkal rendelkezik a kormányzati tárgyalások terén. Sebastian Kurz hétfőn kapott kormányalakítási megbízást az államfőtől. A volt kancellár parlamenti súlyuk sorrendjében tárgyalt a pártok vezetőivel; így kedden a Szociáldemokrata Párt (SPÖ), majd az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjével, szerdán pedig a NEOS, majd a Zöldek listavezetőjével folytatott egyeztetéseket. Sebastian Kurz az egyeztetéseket megelőzően hangsúlyozta: az a legfontosabb, hogy minél hamarabb cselekvőképes szövetségi kormány alakuljon. Hozzátette: a puhatolózó megbeszéléseken arra kíváncsi elsősorban, van-e lehetősége a kormánykoalícióban való együttműködésre.

Ausztriában most azt várják Kurztól, hogy hozza nyilvánosságra, milyen benyomásokat szerzett a pártvezetőkel folytatott előzetes egyeztetések során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések