Hirdessen itt

Megalakult a Veszprém Megyei Közgyűlés, újraválasztották Polgárdy Imre elnököt

Megalakult a Veszprém Megyei Közgyűlés, a testület a keddi veszprémi alakuló ülésen újraválasztotta Polgárdy Imre (Fidesz-KDNP) korábbi elnököt.
Polgárdy Imrét a tizenhét fős testület jelen levő 16 tagja egy tartózkodás mellett választotta elnökké. Az ülésen később Vörösmarty Éva képviselőt (Fidesz-KDNP) egyhangú szavazással a közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökévé választották.

Székfoglaló beszédében Polgárdy Imre hangsúlyozta: a megye csak akkor lehet sikeres, ha a benne élők jól érzik magukat. Kitért arra: több mint 250 projekt valósult meg vagy indult el megyeszerte az elmúlt ciklusban, és az előttünk álló öt évben kiemelt figyelmet fordítanak a turizmusra valamint a megye gazdaságfejlesztésére. Meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy infrastruktúrában, vonzerőben, jövedelemteremtésben a térség versenyképességét fejlesszük - fogalmazott a közgyűlés elnöke.

Hozzátette: erősítené a megye nemzetközi - főleg erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, lengyel és osztrák - partnerségeit, és a Veszprém megyei településekkel is szorosabb kapcsolatot alakítana ki. Ennek érdekében több kihelyezett megyegyűlést, illetve helyben tartott elnöki fogadóórát is tartanak majd megyeszerte - mondta.

Polgárdy Imre az újonnan megalakult közgyűlés nevében is felajánlotta támogatásukat, és jelezte együttműködési szándékukat Veszprémnek a 2023-as Európa kulturális fővárosa program előkészítésében valamint megvalósításában.

Az ülésen Beregi Zoltán, a Veszprém Megyei Területi Választási Bizottság elnöke elmondta: Veszprém megyében 216 településen - Veszprémet, mint megyei jogú várost kivéve - 434 szavazókörben lehetett a megyei önkormányzat tagjaira szavazni.

Közölte: a megyében a helyhatósági választások egy kivétellel mindenhol érvényesek és eredményesek voltak, időközi választást polgármesterjelölt hiányában Balatonszepezden kell tartani, ezt december 8-ra írták ki.

Tájékoztatása szerint Veszprém megyében a jelölőszervezetek a 2014-es öt listával szemben 2019-ben hat listát állítottak és mindegyik lista elérte a mandátumokhoz szükséges szavazatszámot: a Fidesz-KDNP 10, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció(DK) két-két, az MSZP, a Momentum és a Mi Hazánk pedig egy-egy helyet szerzett a közgyűlésben.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a valasztas.hu jogerős adatai szerint az önkormányzati választáson 115 171 érvényes szavazat érkezett a Veszprém megyei jelöltekre. A Fidesz-KDNP listája a szavazatok 54,01 százalékát (62 209 voks) kapta, a Jobbik 12,18 százalékot (14 030 voks), a DK 10,12 százalékot (11 654 voks), az MSZP 9,34 százalékot (10,753 voks), a Momentum 9,22 százalékot (10 614 voks), a Mi Hazánk 5,13 százalékot (5 911 voks) szerzett a megyében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések