A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar származású fotográfusok Franciaországban címmel nyílik kiállítás

Au revoir! - Magyar származású fotográfusok Franciaországban címmel nyílik nemzetközi fotókiállítás a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Vármúzeumban pénteken.
Népessy Noémi, a BTM főigazgatója a múzeum pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kiállítás olyan magyar származású fotográfusok műveiből válogat, akik pályájuk egy szakaszát Franciaországban töltötték. A kiállítás harminc művészt mutat be az 1920-as évektől napjainkig, köztük neves fotográfusokat - André Kertészt, Brassait, Robert Capát, Lucien Hervét - és számos olyan művészt is, egészen a kortárs alkotókig, akik kevésbé ismertek, de pályájuk jelentős.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programján szereplő kiállításon több mint kétszáz vintage kópiát mutatnak be, amelyeket dokumentumok, tárgyak és mozgóképes anyagok, korabeli kontaktmásolatok egészítenek ki. A január 5-ig látható tárlat kurátora Cserba Júlia és Cseh Gabriella.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések