A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kövér: Észtország fontos, baráti szövetségese Magyarországnak

Észtország nagyon fontos baráti partnere és szövetségese Magyarországnak az Európai Unióban és a NATO-ban - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor megbeszélést folytatott észt kollégájával, Henn Polluaasszal csütörtökön Budapesten.
Az Országgyűlés elnöke - a parlament sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint - úgy fogalmazott: "a közelmúlt történelmi hasonlóságai, valamint a jelenkor kihívásai még szorosabb együttműködésre ösztönzik országainkat", hozzátéve, "az értékazonosság mellett a nyelvrokonság is erősíti kapcsolatainkat".

Henn Polluaas kiemelte: a magyar és az észt nemzet hasonló nehézségekkel küzdött a történelem során. "1956-ban a leigázott észt nép" nem tudott kiállni Magyarország mellett, de "együtt érzett a szabadságáért küzdő magyarokkal" - idézte a közlemény az észt parlament elnökét.

A két ország parlamenti kapcsolatait mindkét házelnök kielégítőnek nevezte, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy "a jelenkor kihívásaira adott válaszok összehangolására", és "hagyományos európai értékeink és érdekeink védelmében" szorosabbra kívánják fűzni a két parlament honvédelmi, kül- és európai ügyi bizottságainak munkáját - írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések