A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kerékpárút épült a szatmári Csengerben

Csaknem három kilométer hosszú kerékpárút épült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben, a beruházás 400 millió forintba került, amelyet vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból finanszíroztak - közölte a magyar-román határ melletti város önkormányzata szerdán az MTI-vel.
Közleményük szerint a várost átszelő kerékpárút összeköttetést biztosít a szomszédos Pátyoddal, valamint kapcsolatot teremt a kisváros külterületen elhelyezkedő ipari parkkal, ahol a környék lakosságának jelentős része dolgozik.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának segítségével kialakított kerékpárutat "a helyi kötöttségekhez és a helyhiányhoz igazodva" alakították ki, egyes szakaszait elválasztott vagy elválasztás nélküli gyalog-kerékpárútként építették meg, ahol ez nem volt lehetséges, ott az útburkolaton jelölték ki kerékpársávokat. Az önkormányzat a beruházással párhuzamosan szemléletformáló kampányt is elindított, amelyben a biztonságos kerékpáros közlekedésre hívják fel a lakosság figyelmét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések