A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jobbik: nemzetbiztonsági tájékoztatást a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány ügyében!

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke szerint a testület következő ülésén az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) tájékoztatását kell kérni a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány ügyében, ahonnan "1100 millió forintot loptak el, sikkasztottak el, tüntettek el".
Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a hivatal feladatából és hatásköréből következik, hogy "ilyen mértékű, rendszerszintű korrupció esetében" feladata van. Hangsúlyozta: a sajtóhírekben szereplő esetek csak a jéghegy csúcsát jelentik, az ott kialakított rendszer behálózza az egész országot.

Azt mondta, hogy az AH feladata a gazdasági-pénzügyi biztonságot veszélyeztető törekvések felderítése, figyelemmel kísérése, amelybe kiemelten tartozik bele az uniós források jogtalan felhasználásának nyomon követése, megakadályozása.

Mirkóczki Ádám emlékeztetett: ha ezek a visszaélések meghaladnak egy bizonyos mértéket, az az ország számára anyagi szankciókkal jár, ami kedvezőtlenül hat a magyar gazdaságra.

Ez nemcsak a fideszes politikusokról szól, nemcsak azokról az érintettekről akik elkövették ezeket a gazdasági bűncselekményeket - mondta. Hanem ez egy ország jövőjének megítéléséről, gazdasági biztonságáról, befektetési kockázati mértékéről is - tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések