A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jézussal lehet viccelni, az elmebeteg Gretával nem

Újra felbukkant a Twitter-bejegyzés, melyben a Názáreti Jézus utódjának nevezte Greta Thunberget egy svéd egyház tavaly karácsonykor.
Miközben a 16 éves kislány a napokban észak-amerikai városokban tart előadásokat a klímáról, egy svéd egyház által tavaly közzétett Twitter-üzenet újjáéledt.

Közlemény! A názáreti Jézus mostantól kinevezte utódját, Greta Thunberget. ”

- szól a bejegyzés, amelyet 2018. december 1-jén, egy limhamni egyház Twitter-fiókjában tettek közzé.

A tweet újra megjelent, amikor Thunberg magára vonta a nemzetközi figyelmet, az ENSZ klímacsúcson tartott beszédjével. „Az én üzenetem az, hogy figyelni fogunk titeket” – olvasta fel Greta az new yorki beszédében, ahol arról beszélt, hogy a „elloptátok az álmaimat és a gyermekkoromat az üres szavaitokkal... A tömeges kipusztulás kezdetén vagyunk…”


A svéd egyház korábban is tett fel érdekes bejegyzéseket: „Amikor az Amazon ég, összegyűlünk és harcolunk a Föld Anyaért.” A tweeteket nem törölték, de a fiók december óta inaktív.

A posztot közzé tevő egyház egyébként evangélikus, és 2000 óta az államtól független, mivel Svédországban már nem számít hivatalosnak a lutheránus vallás.

A klímalobbi egyébként azt tervezi, hogy Greta az USA-ban és Kanadában is részt vesz az ifjúsági klímatüntetéseken, mielőtt decemberben Chilébe indulna egy újabb amerikai csúcstalálkozóra kioktatni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések