A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izsó Mihály emlékverseny, országos kempo bajnokság Újfehértón

Példaképnek nevezte az V. Izsó Mihály emlékverseny, egyben országos magyar kempo bajnokság versenyeire felsorakozott fiatal sportolókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára szombaton az Újfehértói sportcsarnokban.
Szabó Tünde azt mondta, ők azok akik a környezetükben megmutatják, miért fontos a sport, a mozgás, ami az egészséges élet alapja is.

"Ha a gyerekek sportosak, a szülők is azok lesznek" - hangoztatta az államtitkár, hozzátéve: a sportvezetőknek az a feladata, hogy minden feltételt biztosítsanak a sportolni vágyóknak.

"Elhivatottság, szorgalom, kitartás - erről szól a sport" - fogalmazott Szabó Tünde, kiemelve a küzdősportok, köztük a kempo népszerűsítésének fontosságát.

Külön köszöntötte az államtitkár azokat a fiatalokat, akik Európa- és világbajnokként viszik hírét szerte a világban a magyar kemposportnak.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke elmondta: az V. Izsó Mihály emlékverseny - Újfehértói Kempo Kupán, amely egyben az országos bajnokság harmadik fordulója is, 15 hazai egyesület több mint száz versenyzője vesz részt héttől 35 éves korig.

Az újfehértói versenyen kvalifikálni lehet az október végén Portugáliában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, illetve a jövő áprilisban Tunéziában sorra kerülő kempo világbajnokságra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések