A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem kell félni a kereskedelemben a digitalizációtól

Nem kell félni a kereskedelemben a digitalizációtól, a robotizációtól, az új technológiák megjelenése sokkal több új munkahelyet teremt majd a következő években, mint amennyi az elterjedésükkel megszűnik - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerdán Budapesten az Automatizált kereskedelem című szakmai konferencián.
Az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára kiemelte: az elmúlt években évi mintegy 6 százalékkal bővült a hazai kiskereskedelem, és egyre többen vásárolnak a webáruházakban is. Jelezte: a növekvő munkaerőhiány a kereskedelemben is egyre nagyobb gond, emellett a digitális kereskedelem terjedése is azt követeli meg, hogy tovább kell javítani a kereskedelemben a szakképzést.

Cseresnyés Péter rámutatott: a fogyasztóvédelmet a jövőben erősíteni kell, ennek érdekében az innovációs tárcánál önálló területként, összevontan működik október elsejétől a kereskedelempolitikáért és a fogyasztóvédelemért felelős államtitkárság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések