A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idén az árbevétel enyhe csökkenésére számít az Iveco Magyarországon

Idén a teherautók értékesítésében és az alkatrész forgalmazásban tapasztalt jelentős visszaesés miatt némi csökkenést, vagy stagnálást vár az árbevételben az Iveco magyarországi vezérképviselete - mondta Zákány Zoltán, a Danube Truck Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Tavaly 14 milliárd forint árbevételt ért el a magyarországi cég, az előző évinek közel a dupláját. A jövő évre inkább a bevétel csökkenését jelezte előre az ügyvezető, az évek óta tartó piaci fejlődés ezzel megtörni látszik a rendelésállomány alapján - jelezte.

Zákány Zoltán elmondta: az európai autógyártási és -fejlesztési iparág a legnagyobb hozzáadott értéket képviseli a kutatás-fejlesztésben, évi 55 milliárd eurót.

Kitért arra, hogy a haszongépjárművek iparága példátlan ütemben, jelentős változáson megy keresztül, amit olyan megatrendek vezérelnek, mint a digitalizáció, az automatizálás, a hajtásrendszerek elektromossá tétele, vagy a szolgáltatások kínálata, amivel lépést kell tartani.

A Danube Truck Magyarország az Iveco haszongépjárművek magyarországi vezérképviseleteként 2014 óta felel a márka jelenlétének biztosításáért. A teherautók mellett autóbuszokat, valamint bányászati specifikációjú nehézteherautókat és dömpereket forgalmaznak. Budapest mellett 4 értékesítő partnerük van országszerte, és 13 szerviz pontjuk működik, a vezérképviseletnél 24-en dolgoznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések