Hirdessen itt

Hosszú fegyházbüntetésre ítélték a nyéstai emberölés minden vádlottját


Tizenkét és húsz év közötti szabadságvesztésre ítélték első fokon a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt - tájékoztatta a Miskolci Törvényszék kedden az MTI-t.

Az Abaújszolnokon élő öt vádlott közül az egyik nő jól ismerte a nyéstai sértettet, többször kért tőle kölcsön. A bíróság közleménye szerint 2017 áprilisában az egyik nő arra panaszkodott a többieknek, hogy ha nem tud hamar pénzt szerezni és élelmet vásárolni, akkor a hatóságok elveszik tőle a gyerekeit. A három férfi és a két nő ekkor úgy döntött, hogy az idős asszonytól fog pénzt szerezni. Indulás előtt az egyik férfi magához vett egy vascsövet.

A sértett a nyári konyhában aludt, amikor odaértek. A két nő kint maradt figyelni az utcát, a három férfi pedig a ház mögötti kert felől bement a sértetthez. Az idős asszony felébredt a zajra, ezért a másodrendű vádlott azonnal ütni kezdte a vascsővel, mindaddig, amíg még mozdult. A sértett az elszenvedett koponyasérülések miatt a helyszínen meghalt.

A három férfi ezután átkutatta az ingatlant, és élelmiszereket, valamint néhány tízezer forint készpénzt hozott el. Otthon észlelték, hogy a vascsövet a helyszínen hagyták, így még aznap este visszamentek érte, és egy lakatlant telken található kútba dobták.

A bíróság a vádlottakat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint az emberölést a sértettet vascsővel bántalmazó férfi tettesként, a többi vádlott bűnsegédként követte el.

A bíróság a vascsővel támadó férfit 20 év, négy társát 12 és 18 év közötti fegyházra ítélte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések