A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hét év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szerb kábítószercsempészt, aki egy kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni egy autóbuszon 2017-ben.
A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett hét évre kiutasított Magyarország területéről. Az ítélőtábla döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék határozatát.

A vádlott 2017. augusztus 18-án egy autóbusz utasaként jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőrök a busz ellenőrzésekor, a szúrópróbaszerűen kiválasztott poggyászok vizsgálatakor az egyik táskában öt, fóliába tekert csomagot találtak. Két csomagban összesen 988,7 gramm heroin, a másik háromban - a drog hígításához használt - koffein és paracetamol volt. Ezeket a vádlott Belgrádból Bécsbe akarta vinni.

A kábítószer-szállítmány feketepiaci értéke meghaladta a 6 millió forintot, hatóanyag-tartalma a szakértői vélemény szerint a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem 3-szorosa volt.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt állította, hogy nincs köze a kábítószert tartalmazó táskához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések