Hirdessen itt

Hamarosan indul a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok építése

A Modern városok program nagykanizsai fejlesztései jól állnak, a teljes forrás mintegy 60 százalékát már lehívta a város, ennek részeként indulhat el hamarosan a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok építése és az egykori ferences kolostor felújítása - közölte szerdán Nagykanizsán, egy fórumon a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Gyopáros Alpár jelezte: a város a fejlesztési keretének mintegy 60 százalékát már lehívta, ez a 62,57 milliárd forintos teljes összegből 37,59 milliárd forintot jelent.

Hedericsné Rodek Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a közel 12 ezer négyzetméteres multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok megvalósítására eredetileg 8,8 milliárd forint állt rendelkezésre, amit a napokban a kormány 6 milliárd forinttal egészített ki. A múzeumi, kulturális és gasztronómiai funkciókat majdan betöltő ferences rendház felújítására 4,1 milliárd forintot irányoztak elő, amihez a közeljövőben további kormányzati támogatás várható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések