A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ha nem Amerika, akkor Oroszország biztosítja a Szíriai olajmezőket

Ha nem az Amerikai Egyesült Államok, akkor Oroszország biztosítja majd a szíriai olajmezőket, ezzel még inkább növelve jelenlétét a térségben, ami ellentétes Amerika érdekeivel - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerdán az M1 aktuális csatornán.
Rada Péter szerint nem mellékes körülmény, hogy az Aszád-rezsim sem tud majd hozzájutni az olajforrásokhoz, ha azokat Amerika biztosítja.

A szakértő elmondta: amikor Donald Trump amerikai elnöknek azt tanácsolták az "emberei", hogy az Egyesült Államoknak el kell hagynia az országot, elsősorban Észak-Szíriára gondoltak, arra számítva, hogy a Törökök "megoldják" a kurd helyzetet.

Ez nem jelenti azt, hogy Amerika nincs tisztában az Iszlám Állam bizonyos sejtjeinek létezésével - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy 10-15 ezer harcos még mindig Szíriában van.

Amerika miatt az Iszlám Állam csaknem egy éve elvesztette területeit, és a szervezetet szimbolikusan újból legyőzték múlt szombaton Abu Bakr al-Bagdadi, a terrorszervezet bujkáló vezetője ellen végrehajtott akcióban - mondta a szakértő, rámutatva, fontos, hogy al-Bagdadi likvidálásával ne ismétlődjenek meg az Oszama Bin Laden terroristavezér 2011-es kiiktatása után történtek, mivel akkor a vezető halála terrorszervezete megerősödésével járt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések