A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány visszaforgatná az idő kerekét! Ezt tervezi a bukott kormányfő

Gyurcsány Ferenc épp október 23-án jelentette be legújabb ötletét, „hazafias népfront” létrehozását tervezi, amiben az összes ellenzéki párt szerepelne, teljesen függetlenül azok ideológiájától.
Az elmúlt napok eseményei ismét bizonyítják, Karácsony Gergely képtelen ellenállni a 2010 előtti szereplők politikai nyomásának, a jelek szerint bármit meg lehet vele csinálni. A balliberális hálózat pillanatok alatt Karácsony fejére nőtt – számol be az Origo.

Sajátos beszédet mondott október 23-án Gyurcsány Ferenc Nagy Imre szobránál. A DK elnöke a tőle megszokott üres frázisok mellett világosan megfogalmazta: Ő akar lenni az ellenzék vezére, és az össze többi pártot szeretné maga alá gyűrni. Úgy fogalmazott: a hazafias ellenzékben lesznek baloldaliak, centristák, liberálisok, zöldek és jobboldaliak is. Jobboldalin persze az antiszemita Jobbikot értette – tudatja a portál.

Mindez teljesen egyértelmű szándék a bukott kormányfőtől: deklarálni, hogy ő az ellenzék vezetője és így persze Karácsony Gergely főnöke is.

Gyurcsány ötlete egyébként a Kádár-rendszerben működő, nagyon rossz emlékű Hazafias Népfrontra emlékeztet. A kádári restauráció idején az egypártrendszerű országban a Hazafias Népfront volt „a szocialista nemzeti egység kifejezője”. Kiemelkedő szerepet kapott az országgyűlési és a tanácsi választások előkészítésében és lebonyolításában. 

Bár 1970-ben eltörölték a HNF jelöltállítási monopóliumát (vagyis elvben bárki bárkit jelölhetett volna képviselőnek), egészen 1985-ig csak az lehetett jelölt a választásokon, aki a Hazafias Népfront programját elfogadta. Egyébként 1985-ben is csak elvben lehetett mást jelölni, az akkori kettős jelölés nem hozott természetesen valódi alternatívát. A Hazafias Népfront volt a kádári diktatúra egyik szervezete – valós hatalom nélkül, hiszen a pártállamban az MSZMP döntött mindenről – írja az Origo.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések