Gyalogost gázolt el a figyelmetlen sofőr Debrecenben

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a hajdúsámsoni férfi ellen, aki nem adott elsőbbséget a zebrán szabályosan haladó sértett részére és őt elütötte. 
A vádlott 2019. április 20-án kora este személygépkocsival egyedül közlekedett Debrecen belvárosában. Az adott helyen és időpontban derült, száraz, napos idő volt.

A hajdúsámsoni férfi a szemből érkező napsugárzás miatt lehajtotta a vezető oldal felőli napellenzőt. Egy közeli útkereszteződéshez érve a vádlott kis ívben jobbra kanyarodott, azonban nagyfokú figyelmetlensége miatt nem észlelte kellő időben a zebrán már több métert megtévő gyalogost, ezért nem biztosította neki az áthaladási elsőbbséget, és a gépkocsi jobb oldali első részével őt elütötte. Az ütközés következtében a sértett az úttestre esett és 8 napon túl gyógyuló, többszörös csonttöréses sérülése keletkezett.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és következtek be a sértett sérülései.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések