A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elgázoltak egy tevét Miskolcon!

Egészen elképesztő baleset történt hétfő este Miskolcon, ahol egy nő egy galoppozó tevét gázolt el.
Az esetről elsőként a Boon.hu számolt be. A lap információi szerint hat patás állat szabadult ki a város határában lévő cirkusz egyik karámjából.

A megzavarodott állatok közül egy tevét egy arra közlekedő Opeles elütött. Sem az állat, sem az autót vezető nő nem sérült meg komolyabban, a Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az állattartó felelősségét – írta a portál.

– Bevásárlásból tartottam ha­zafelé, Nyékládházára. Ahogy ráfordultam a gyorsforgalmi útra, gyorsítani kezdtem. De a sötétben egyszer csak két állatot láttam galoppozni az úton. Az ütközést már nem tudtam elkerülni. Csak egy nagy barna feneket láttam, és arra gondoltam, mi a jóisten ez?! – elevenítette fel a Borsnak az Opelt vezető, egyébként neve elhallgatását kérő hölgy. Mivel már besötétedett és az állat szőre sötét volt, a sofőrnek fogalma sem volt, miféle szerzet lehet.

Láttam, hogy nem őz, de hogy tevét ütöttem el, azt álmomban sem gondoltam. Csak egy nagy barna testet láttam. Amikor a szélvédő üvege berobbant, lejjebb csúszott, szegénykém, ott feküdt a földön még egy darabig. Mire kikászálódtam az autóból, már jött se­gítség, valaki értesítette a mentőket és a rendőrséget is – mondta a lapnak a sofőr.

Mint kiderült, a hölgy a Richter Flórián Cirkusz megszökött állataival „futott össze”: hat teve, hat zebra és három póni tűnt el a társulattól. A főút mellé úgy kerültek, hogy a közelben felállított karámokból szaladtak ki.

– A cirkusztól is jöttek, keresték az állatokat. Ők világosítottak fel, hogy az állat egy teve volt. Egy nyolcszáz kilós állat, Nepál a neve.

– Nagyon sajnáltam az álla­tot, biztosan ő is rettenetesen megijedt. Az én lábam még jó ideig remegett. Annak örülök, hogy nem mentem gyorsabban. A rendőrség szerint 63 kilométerrel mentem. Másnap meglátogattam az elütött Nepált, amely már békésen legelészett a többiekkel, így megnyugodtam. Remélem, ő sem haragszik rám – tette hozzá nevetve az asszony.

A hölgy autója to­tálkáros lett, tréler vitte el. Mint elmondja, a cirkusz igazgatójával nagyon korrektül megbeszéltek mindent.

– Szerencsére a gépkocsi vezetőjének semmi baja nem esett, és a teve sem sérült meg. A hölgy nagyon megijedt és sajnálta az esetet, természetesen a cirkusz biztosítója rendezi a kárát – mondta a Borsnak Richter Flórián, a cirkusz igazgatója. De mégis hogyan szaladhattak ki az állatok?

– A legkorszerűbb fémkarámokat használjuk, melyeket speciális kapcsok fűznek össze. Két méter húsz centi magasak, vastag csövekkel vannak megerősítve, három méterenként nagy kitámasztólábakkal. Tehát nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, mégis előfordulhat, hogy az állatok kijönnek a ka­rámból. Talán nem jól rakták össze, vagy valaki ki­nyitotta, persze ennek kiderítését a rendőrségre bízzuk – magyarázta Richter Flórián.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések