A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Czeglédi Gyula: Rendszerváltás kell Hajdúszoboszlón (hanganyag)

Nyitott, együttműködő városvezetést ígért rádiónk reggeli hírműsorában Czeglédi Gyula, a Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesület polgármester jelöltje. 
A Fidesz által is támogatott politikus felidézte, hogy Hajdúszoboszlón az elmúlt évtizedekben elmaradtak a nagyberuházások, az infrastruktúra továbbra is visszamaradott, a fiatalok elvándorolnak és általános a munkaerőhiány, miközben a térség adottságai sokkal többre predesztinálnák a várost.

Az egyik ilyen kitörési pontként említette az utóbbi időben robbanásszerű fejlődésen keresztülment Debrecent, amelynek gazdasági eredményeiből és már közelségéből is sokat profitálhatna Hajdúszoboszló, egyebek mellett a munkahelyteremtés terén, feltéve, ha lennének lokálpatrióta, valóban tenni akaró vezetői. Czeglédi Gyula szerint kulcsfontosságú volna a helyben végző fiatalokat a városban tartani, mert egy idő után a végzetes elöregedés sújthatja a települést, de összeszerelő és feldolgozó üzemekre éppúgy égető szükség van, mint a végzős értelmiségieknek megélhetést biztosító munkahelyekre.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő igazgatója, a Magyar Fürdőszövetség korábbi elnöke beszélt azokról a nemtelen támadásokról is, amelyek azóta érik őt az ellenzéki oldalról, amióta kiderült, hogy indul az önkormányzati választáson, ráadásul kormánypárti támogatással. Példaként említette, hogy ellenzéki ellenfelei azt híresztelik róla, hogy ha ő lesz a polgármester, akkor privatizálni fogja a fürdőt. Ezt Czeglédi Gyula aljas hazugságnak nevezte.

Hangsúlyozta: miközben ellenfele, az ellenzéki támogatással induló Hodola Attila, a jelenlegi alpolgármester gyakorlatilag nem vesz részt az önkormányzat bizottsági munkájában, ő maga és felmenői nyolc generációra visszamenően bizonyíthatóan Hajdúszoboszlón éltek és ott is vannak eltemetve, ráadásul mindig a város érdekében munkálkodtak. A Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesület polgármester jelöltje leszögezte: családjuk és az ő személyes hitvallása egyértelműen kizárja, hogy bármi olyat cselekedjen, ami szülővárosát hátrányosan érintené.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések