Hirdessen itt

Bűnügyi házkutatást tartott a NAV a Momentumnál. Volt akit meg is kellett motozni

Házkutatás volt ma reggel a Momentum Mozgalom székházában, Budapesten.
A párt közleménye szerint ma reggel a Momentum Mozgalom Múzeum körúti székhelyén megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya. A NAV arról tájékoztatta a Momentum munkatársait, hogy kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a Momentum irodájában:

KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS BŰNTETT ELKÖVETÉSÉNEK GYANÚJA MIATT FOLYAMATBAN LÉVŐ BÜNTETŐÜGYBEN A BŰNCSELEKMÉNY TÁRGYI, OKIRATI BIZONYÍTÉKAINAK, BIZONYÍTÁSI ESZKÖZEINEK FELKUTATÁSA ÉS BIZTOSÍTÁSA CÉLJÁBÓL.

A kutatást a Momentum 2018-as országgyűlési kampány költségvetési támogatásának elszámolása miatt rendelte el a NAV, valószínűsíthetően az Állami Számvevőszék korábbi feljelentése miatt.

Az elmúlt több mint fél évben, miután az ÁSZ visszavonta a Momentum állami támogatásának felfüggesztését, semmilyen problémát nem jelzett sem az ÁSZ, sem a NAV. Nem kértek be újabb iratokat, nem kerestek minket az ügyben, most azonban két héttel a választások után hirtelen bűncselekményekkel gyanúsítják a Momentumot, és fiktív számlákat keresnek.

Miközben sem a kamupártok, sem a kormánypártok gyanús költéseit nem vizsgálják, az EP és az önkormányzati választások után a legerősebb ellenzéki párttá vált Momentummal szemben ismét hirtelen akcióba lendült az állampárti gépezet, minden eszközzel megpróbálva ellehetetleníteni minket. Nem ijedünk meg tőlük – írta közleményében a Momentum Mozgalom

“A hatóságoknak pedig természetesen mindenben állunk rendelkezésére, hiszen ahogy eddig sem, úgy ezután sincsen rejtegetnivalónk.” – írják.

Mint ismert, az Állami Számvevőszék korábban felfüggesztette a Momentum Mozgalom állami támogatását, arra hivatkozva, hogy a Momentum nem tett eleget beszámolási kötelezettségének – hiába juttatta el akkor levélben és emailben is a Momentum az elszámolását az ÁSZ-nak, miután kiderült, hogy az ÁSZ a régi székhelyén kereste a pártot. Akkor az ÁSZ egy videójában még azzal is meggyanúsította a Momentumot minden alap nélkül, hogy külföldről kaphatott tiltott támogatást a kampányához. 2019 februárjában aztán az ÁSZ megállapította, hogy “a pártnál megteremtették a törvényi előírásoknak megfelelő gazdálkodás alapvető kereteit. Mindez azt jelenti, hogy a Momentum hozzájuthat a felfüggesztett állami támogatásához”.

Forrás: Blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések