Hirdessen itt

BÉT - Csökkenő forgalomban erősödött a BUX

Kissé csökkenő forgalom mellett erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a négy munkanapos héten, a BUX 42 159,36 ponton zárt pénteken, 3,27 százalékkal magasabban az előző heti záróértékénél.
A részvénypiac heti forgalma meghaladta az 55 milliárd forintot az előző heti 57 milliárd után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a héten.

Hétfőn a pozitív piaci hangulatban 1 százalékos emelkedéssel zárt a BÉT, az emelkedés motorja az OTP volt, amely jelentős forgalom mellett új történelmi csúcsot állított fel.

Kedden 1,48 százalékkal emelkedett a hazai részvényindex, az OTP ismét új csúcson zárt, és a Mol, illetve a Richter is erős volt.

Csütörtökön a BUX 1,50 százalékkal nőtt, magas, 20,9 milliárd forintos forgalom mellett. Az OTP harmadik napja döntött folyamatosan csúcsot, a jelek szerint a nagy befektetők a régiós piacokkal együtt megtalálták a magyar tőzsdét is.

Pénteken alábbhagyott a lendület, 0,74 százalékos csökkenéssel zárta a hetet a tőzsdeindex. Az OTP-nél kisebb negatív korrekció történt, a Mol és a Richter jelentősebben gyengült.

A vezető részvények közül a legnagyobb mértékben, 6,9 százalékkal az OTP árfolyama emelkedett a héten, pénteki záróára 13 950 forint volt, heti forgalma elérte a 36,5 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 1,65 százalékkal emelkedett, pénteken 5240 forinton zárt a papír, heti forgalma mintegy 8 milliárd forint volt.

A héten a Mol 0,63 százalékkal erősödött, pénteken 2864 forinton zárt, heti forgalma mintegy 7,5 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom 0,99 százalékkal gyengült a héten, pénteken 450 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta az 1 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3955,24 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 15,44 ponttal, 0,39 százalékkal magasabban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések