Hirdessen itt

Bakondi: változhat az Európai Unió migrációs politikája

Változhat az Európai Unió tévedéseken alapuló migrációs politikája, ezt jelzi, az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntése - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése csütörtökön elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet, amely a földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.

Bakondi György azt mondta: az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságának indítványa (LIBE), amely segítette volna az illegális, tömeges bejutást Európába, kedvezett egyes liberális baloldali csoportoknak, a parlament többsége azonban nem támogatta.

Ez jelzi, hogy talán van esély rá, hogy az EU 2015 óta tartó "nagyon súlyos következményekkel járó, tévedéseken alapuló migrációs politikája" változhat.

A főtanácsadó szólt arról is: az új EP-ben megváltozott az előző két parlamentet jellemző helyzet, hogy ha a szocialista és a néppárti csoport megegyezett valamiben, az döntésnek számított parlamenti többségük miatt.

A mostani parlamentben mások szavazatai is számítanak, legyen szó akár a még ott lévő brit képviselőkről vagy a megerősödött zöld párti, illetve jobb oldali pártcsaládok szavazatairól.

Szó volt arról, hogy egy olasz egyházi kutatóintézet felmérése szerint év végére elérheti a 630 ezret is az illegálisan Itáliába érkezők száma.

Bakondi György hangsúlyozta: ezekben a kutatásban "regisztrált számokról van szó", tehát csak azokról, akiket valamelyik hatóságnál nyilvántartásba vettek. Valójában nagyon sok migráns, miután eléri az olasz partokat, igyekszik elrejtőzni a hatóságok elől, az így Európába érkező emberek számát tehát csak becsülni lehet - mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések