A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az elmúlt három évben több mint 80 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása

Az elmúlt három évben több mint 80 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása, mindez annak köszönhető, hogy az ágazat szereplői a kormányzat segítségével rugalmasan alkalmazkodtak a piac kereseti viszonyaihoz - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstartégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) XXXV. közgyűlésének megnyitóján György László az építőipar kiemelkedő növekedési ütemét azzal szemléltette, hogy a Magyarországon sikerágazatnak tartott járműgyártás 10 év alatt tudta megduplázni kibocsátását. Az államtitkár kiemelte, hogy 2018-ban 23,5 százalékkal nőtt az építőipar termelékenysége.

György László szerint ebben szerepe volt annak, hogy az állam az építőiparban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások technológiai korszerűsítésére pályázatot írt ki, amelynek keretében tavaly és az idén összesen 25 milliárd forinttal támogatták ezeket a kkv-kat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések