A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a munkanélküliek száma Németországban

A vártnál nagyobb mértékben emelkedett a munkanélküliek száma októberben Németországban, jelezve, hogy a feldolgozóipar válsága kezdi káros hatását éreztetni a munkaerőpiacon.
A német munkaügyi hivatal szerdán közölte, hogy a munkanélküliek száma októberben, a szezonálisan kiigazított adatok szerint, hatezerrel, 2 millió 287 ezerre nőtt. A Reuters által megkérdezett elemzők 2 ezer fős emelkedést vártak.

A munkanélküliségi ráta, összhangban az elemzői várakozásokkal, 5,0 százalékon stagnált, enyhén meghaladva az idén elért 4,9 százalékos történelmi mélypontot.

Szezonális kiigazítás nélkül számolva 30 ezerrel, 2 millió 204 ezerre süllyedt a regisztrált munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta pedig 0,1 százalékponttal 4,8 százalékra esett.

"A közelmúltbeli gazdasági gyengeség jelei megmutatkoznak a munkaerőpiacon. De összességében továbbra is robusztus a munkaerőpiaci helyzet" - áll a hivatal közleményében.

A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) által szintén szerdán közölt nyersadatok szerint szeptemberben az előző hónaphoz képest 221 ezerrel, 0,5 százalékkal, 45 millió 294 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma. Szezonális kiigazítással számolva 10 ezerrel, 45 millió 122 ezerre emelkedett a német gazdaságban munkát vállalók száma.

A nemzetközi munkaügyi szervezet (ILO) számítási metódusa alapján kalkulált munkanélküliségi ráta szezonális kiigazítással számolva szeptemberben és augusztusban egyaránt 3,1 százalékon állt Németországban. A munkanélküliek száma 1,32 millióra rúgott mindkét hónapban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések