A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szociális biztonság emberi, kapcsolati biztonságot is jelent


A szociális biztonság emberi, kapcsolati biztonságot is jelent, ahhoz pedig összefogásra van szükség - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkár kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán, egy részben családi vállalkozásban épült idősotthon átadásán.

Fülöp Attila úgy fogalmazott, olyan összefogásra van szükség, "amelyben az államnak is, a helyi önkormányzatoknak, az egyházaknak, civil szervezeteknek is fontos szerepe van, miként azon vállalkozóknak is, akik úgy érzik, hogy településük javáért tenniük kell". Itt, Ongán most ezt történt - fűzte hozzá.

Az államtitkár elmondta, hogy az otthon negyven idős ember teljes körű ellátását szolgálja, az intézmény 120 millió forintból épült meg, az állam 51 millió forintot nyújtott pályázat útján a beruházáshoz.

Fülöp Attila kiemelte, hogy az intézmény helyi összefogással épült meg, a szociális lét, biztonság alapja nemcsak anyagiakról szól, hanem a szociális hálóról is.
Szólt arról is, hogy Magyarországon önkormányzatok, civilek, egyházak vállalják fel a szociális ellátás több mint kétharmadát, ez is jelzi, akkor lehet helyben jó megoldásokat találni, ha azokat az ott élők vállalják fel. Ugyanakkor az államnak, a kormánynak is van szerepe ebben. Az ongai beruházást az állam "örömmel" támogatta, miként az intézmény működtetéséhez, fenntartásához is hozzájárul - tette hozzá.

Fülöp Attila elmondta, hogy a 2020-as költségvetésben az ez évihez képest 40 milliárd forinttal több jut szociális intézmények finanszírozására.

Pazonyi Zoltán, az otthont működtető családi vállalkozás tulajdonosa azt mondta: a 660 négyzetméter alapterületű épületben élő negyven idős ember 1-2 ágyas szobákban lakik, a beruházással húsz új munkahelyet teremtettek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések