A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormány vizsgálja meg a kórházak, rendelők akadálymentesítését!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy az egész országban vizsgálja ki, mennyi olyan egészségügyi intézmény van, amelynek az akadálymentesítése nem vagy csak részben megoldott - mondta az ellenzéki párt budapesti elnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
Bencsik János országgyűlési képviselő közölte: a fővárosról állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy sok kórházban és rendelőintézetben nem gondoskodnak megfelelően a mozgásukban korlátozottakról. Ez a probléma pedig nemcsak a kerekesszékkel közlekedőket érinti, hanem például a kismamákat is - tette hozzá.

A Jobbik fővárosi vezetője közölte, a pesterzsébeti szakrendelőt három éve 150 millió forintos uniós támogatásból újították fel, az épület liftje azonban hónapok óta nem működik. A mozgásukban akadályozott betegek ezért nem tudnak megfelelően eljutni a szakrendelőkbe, ráadásul a számukra kialakított mellékhelységekből is hiányoznak a szükséges kapaszkodók - mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések