A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormány célja, hogy Magyarország biztonságos ország maradjon

A kormány célja az, hogy Magyarország ugyanolyan biztonságos ország maradjon, mint amilyen jelenleg, míg az ellenzék lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán.
Vitályos Eszter sajtótájékoztatóján és az azt követő, a kormánypártok országjárása keretében tartott lakossági fórumon arról beszélt, hogy a Gyurcsány-korszakban két és félszeresére nőtt az államadósság, tönkrement a gazdaság, veszélybe kerültek a családok, és az önkormányzatok eladósodtak. Hozzátette: nem szeretnék, ha ez az időszak visszajönne.

Elmondta, Magyarország biztonságos ország, elsőként bizonyította be, hogy szárazföldön megállítható a migráció.

Közölte azt is, hogy a honvédelmi célú kiadások 2020-ra - 2010-hez képest - két és félszeresére, 616 milliárd forintra nőnek. Csaknem hatezerrel nőtt a hivatásos állományú rendőrök létszáma 2010 óta, és ma már minden településén van körzeti megbízott - tette hozzá. Az államtitkár az ellenzéki összefogást tragikomikusnak nevezte. Szerinte az ellenzéknek nincs más célja, minthogy hatalomra kerüljön. "Pénzért és hatalomért bármire képesek" - fogalmazott.

Vitályos Eszter szerint megbízható, elkötelezett embereknek kell vezetni a településeket, nem pedig "politikai kalandoroknak".

Jánoshidának olyan polgármesterre van szüksége, aki már bizonyított, aki a kormánnyal együtt tud dolgozni a településért - hangsúlyozta. Szerinte a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Mészárosné Vas Márta ilyen ember; 34 éve él Jánoshidán, és elkötelezetten dolgozik a településért, korábban az iskolában tanított, most a jászberényi tankerületi központ szakmai igazgatóhelyettese. Arra biztatott mindenkit, hogy október 13-án szavazzon rá.

Emlékeztetett, az önkormányzatok adósságkonszolidációjakor csaknem 1400 milliárd forintot vállalt át a költségvetés, illetve a hitel nélkül gazdálkodó több mint 1100 önkormányzat támogatására kiemelt források jutottak.

Ismertetése szerint a Modern városok programban autópályák, kórházak, kulturális intézmények, ipari parkok épülnek. A magyar falu program az 5000 lakos alatti településeket támogatja, ennek keretében tud majd Jánoshida is pályázni - mondta. A programban idén országosan 50 milliárd forint értékben fejeződhetnek be útfelújítási projektek.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt közölte, hogy a Jászságba az elmúlt években 1200 milliárd forint támogatás érkezett. A jelenlegi polgármesterről, Eszes Béláról azt momdta, hogy bár függetlennek vallja magát, többféle párt jelöltje volt már. Mint mondta, nem szeretné, ha "a politikai viharban" Jánoshida elsüllyedne.

Szerinte a fejlődés csak a kormánnyal együttműködve lehetséges, és "mindenkinek meg kell értenie: régi kulccsal nem nyílik az új ajtó".

Mészárosné Vas Márta, a Fidesz-KDNP jánoshidai polgármesterjelöltje azt mondta, hogy a kormánnyal, a kormánypárti képviselővel, a lakossággal összefogva, kitartó munkával Jánoshida a "Jászság ékszerdoboza" lehet. A fórumon ismertette a választási programját, amelynek közbiztonsági, oktatási és szociálpolitikai elemeit emelte ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések