A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Jobbik annyira a béka feneke alatt van, hogy a tisztújító kongresszust is el kellett halasztani

A Jobbik jövő tavaszra halasztja tisztújító kongresszusát - közölte a párt az MTI-vel szerdán. Az ellenzéki tömörülés az eddigi tervek szerint novemberben tartotta volna tisztújító kongresszusát.
A Jobbik közleménye szerint a párt keddi országos választmányi ülésén a küldöttek nem támogatták az újonnan megválasztandó elnökség mandátumának meghosszabbítását két és fél évre. Az intézkedés célja az lett volna, hogy az elnökség mandátuma a 2022-es országgyűlési választások után járjon le - emlékeztettek.

Jakab Péter frakcióvezető, elnökjelölt előzetesen ehhez az alapszabály-módosításhoz kötötte a jelöltség elvállalását, így visszalépett az elnökjelöltségtől - közölték.

Az országos választmány ezért - jelentős többséggel - felkérte az elnökséget, hogy vonja vissza a tisztújító kongresszus kiírását, és töltse ki eredetileg 2020 májusáig szóló mandátumát. Az elnökség a választmány kérését elfogadta, így a Jobbik jövő év tavaszán tartja meg rendes tisztújító kongresszusát - írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések