Hirdessen itt

A horvátok, a szerbek és a szlovákok csatlakoztak a magyar csoporthoz a nőknél

A selejtezőből a horvát, a szerb és a szlovák válogatott került a magyarok csoportjába a nőknél a január 12. és 26. között sorra kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon.
Az európai szövetség, a LEN szombati tájékoztatása szerint a horvátok a portugálokat szorosabb küzdelemben, míg a szerbek a cseheket, a szlovákok pedig a törököket könnyedén múlták felül oda-visszavágós párharcban.

Január közepén férfi és női Eb-t rendeznek Budapesten. A keddi sorsoláson kialakultak a csoportok, de a nőknél csak szombaton zárult a selejtező.

A férfiak 16 csapatos mezőnye négy négyes csoportban kezdi szereplését, a kvartettek első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a másodikak és a harmadikak játszanak a nyolc közé kerülésért. A nőknél 12 csapat küzd a trófeáért, a résztvevők két hatos csoportban kezdenek, innen az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A tornán mindkét nemnél egy-egy olimpiai kvótát osztanak ki, a férfiak mezőnyében világliga-győzelmével a címvédő szerb, valamint a világbajnok olasz és az ezüstérmes spanyol csapat már biztos ötkarikás induló, így adott esetben ez a három csapat még a magyarok előtt végezhet.

A nőknél az európai élvonalból még csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van tokiói kvótájuk.

A női torna csoportjai:
A csoport:
Görögország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Horvátország, Szerbia, Szlovákia

B csoport:
Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Izrael, Franciaország, Németország

A férfi torna csoportjai:
A csoport:
Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország

B csoport:
Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia

C csoport:
Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Törökország, Málta

D csoport:
Olaszország, Görögország, Georgia, Franciaország

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések