A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A 4iG megszerezte a hitelminősítést az nkp-ban való részvételhez

A 4iG Nyrt. a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójával összefüggésben teljesítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramban (nkp) való részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást - tette közzé a társaság szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
A cég a közlemény szerint a jövőben kibocsátandó kötvényekre valamint a vállalatra BB- besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól. A társaság a közgyűlési határozatra figyelemmel 30 milliárd forint keretösszegig tervez kötvénykibocsátást akvizíciós céljának megvalósítására.

A 4iG Nyrt. július 9-én írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról. A T-Systems Magyarország kis- és középvállalati értékesítési üzletága nem volt az ügylet része.

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója két hete úgy nyilatkozott, jól halad az akvizíció előkészítése, a százmilliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező és több ezer alkalmazottat foglalkoztató, az IT-piacon piacvezető vállalat átvilágításának első szakasza három hónap alatt lezárult, a megállapodások véglegesítése folyik az eladóval.

A 4iG 2018-ban közel 15 milliárd forintos árbevételt ért el, idén azonban már az első fél évben ugyanekkora volt a bevétel, 1 milliárd forint fölötti pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) mellett. Jászai Gellért szerint a T-Systems és további tranzakciók lezárása után - két-hároméves távlatban - a 4iG csoport 200-250 milliárd forint körüli árbevételt érhet el a jelenlegi eredményességi szint megtartásával.

A 4iG 20 forint névértékű törzsrészvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papírok záróára kedden 863 forint volt, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 1184 forint, a legalacsonyabb 198 forint volt.

A jegybank július 1-jén indította el a vállalatoknak szóló növekedési kötvényprogramját, amelynek keretében az MNB forintban kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket vásárolhat meg vállalatcsoportonként maximum 20 milliárd forint értékben. Az MNB szeptemberben vásárolt először vállalati kötvényt a 300 milliárd forint keretösszegű programban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések