Hirdessen itt

Vaddisznó végzett egy idős férfival - még a puska sem állíthatta meg a vadat

Egy 78 éves férfi kertjébe az egyik éjjel behatolt egy csapat vaddisznó. Az ott élő idős férfi azonban hiába puskával felfegyverkezve nézett szembe a vadállatokkal, mégis életét vesztette a küzdelem során.
Az olaszországi Rovegnóban vesztette életét egy idős férfi egy csapat vaddisznó miatt – számolt be róla a HVG. Az idős ember, amikor észrevette péntek hajnalban, hogy kertjét ellepték a vaddisznók, elhatározta, hogy puskájával elkergeti a vadakat. 

Ennek ellenére a férfira rátámadt egy nagyobb vaddisznó, amire ugyan leadott pár lövést, de nem tudta megfékezni. A vadkan a férfi combjának egyik ütőerét sebezte fel, így pillanatok alatt elvérzett, mielőtt a mentők kiérkezhettek volna a helyszínre és megmenthették volna az életét.

A helyi polgármester a hírrel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy nagyon túlszaporodtak már a környéken a vaddisznók, és egyszer neki is a házába kellett zárkóznia egy 150 kilós példány elől. De ahhoz hogy érdemben fellépjenek az állatok ellen, valamilyen felhatalmazásra lenne szükségük.

Az elmúlt hónapokban eddig három halálos áldozata is volt ezeknek az állatoknak. Ám a vaddisznók még ezen felül is további károkat okoznak a mezőgazdaságban és közlekedésben is.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések