A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek a traktoros ellen, aki halálos balesetet okozott Hajdúdorogon

A Debreceni Járási Ügyészség ellene halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, mivel a férfi az előzésre vonatkozó szabályt megsértette.
A vádlott az általa vezetett pótkocsis traktorral 2018. június 11-én 13 óra körül Hajdúdorogon, a Mátyás körúton közlekedett. Ezen a helyen és időpontban derült, napos idő és gyér forgalom volt, a közlekedést sem objektív, sem szubjektív körülmények nem nehezítették.

A vádlott a hosszú, egyenes utcában haladása során észlelte az előtte, a jobb oldali forgalmi sávban kerékpárral közlekedő sértettet, majd előzésébe kezdett. Az előzés során azonban csupán 61 cm oldaltávolságot tartott, ezért amikor a pótkocsis traktor elhaladt a sértett mellett, ő az egyensúlyát elvesztette és leesett az úttestre.

A két jármű közti igen kis oldaltávolság következtében a traktor pótkocsijának jobb oldali hátsó gumiabroncsa átment az úttesten fekvő sértett felső testén.

A baleset következtében az idős férfi olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott az előzésre vonatkozó KRESZ szabály megszegésével idézte elő a balesetet, amelynek következtében a sértett életét vesztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogház büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések