Hirdessen itt

Üdvözölte a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja, hogy az egyik legfontosabb biztosi portfóliót szánják Trócsányi Lászlónak

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözölte, hogy az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, a brüsszeli testület egyik legfontosabb biztosi posztját, a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős portfóliót szánja Trócsányi Lászlónak.
A képviselőcsoport MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bővítéspolitika uniós biztosi portfóliója évtizedek óta a mindenkori Európai Bizottság egyik legnagyobb súllyal rendelkező posztja.

Kiemelték, Magyarország a kezdetektől fogva élen járt az uniós bővítés támogatásában, Horvátország csatlakozásának egyik legfontosabb szövetségese volt. A magyar kormánynak jelenleg is kiemelt céljai közé tartozik a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja - írták.

"Meggyőződésünk szerint a bővítés révén alakulhat ki Európa tényleges újraegyesítése" - fogalmaztak.

A közlemény szerint Trócsányi László nemzetközileg elismert szaktekintély. Hosszú évek diplomáciai tapasztalata maradéktalanul alkalmassá teszi az egyik legfontosabb biztosi feladat ellátására.

Ursula von der Leyen kedden ismertette, melyik biztosjelöltnek milyen feladatot szán a november elején hivatalba lépő testületben.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések