A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tribali - Máltai zenekar koncertje a Dürer Kertben

A legnépszerűbb máltai együttes immár rendszeresen visszajár Magyarországra. Az örömzenére épülő Tribali ezúttal szeptember 28-án játszik a fővárosi Dürer Kertbe.
A szervezők közleménye szerint a másfél évtizede létező Tribali tagjai a pozitív energiát nem csak zenéjükön keresztül igyekeznek átadni: számot írtak az esőerdőkről, fiatalokat tanítanak zenére, és jótékonysági programokban is részt vesznek.

A hattagú Tribali első magyarországi fellépése 2015-ben volt, azóta számos koncertet adtak nálunk. A zenészek mostani fellépésük előtt a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt is megtanulták, ezzel is hívják a Dürer Kertbe a közönséget. A Tribali koncertjein az életöröm katarzisát és a béke élményét szeretnék átadni mindenkinek.

A csapat eddig négy albumot jelentetett meg. Egyedi hangzásvilágukat számos különleges hangszer (szitár, didgeridoo, djembe) adja. Muzsikájában számos zenei műfaj megjelenik, például a világzene, a pszichedelikus zene, a dance, a reggae, a ska és a blues. Ez lehetőséget ad számukra, hogy különböző stílusú zenei rendezvényeken, köztük utcai fesztiválokon, klubokban is fellépjenek.

A Tribali máltai nyelven egy népcsoportból, törzsből valót jelent, dalaikban a világ legkülönbözőbb tájainak népzenéjét és ősi dallamait idézik meg. Ők voltak hazájuk első képviselői a híres angliai Glastonbury Fesztiválon, az elmúlt másfél évtizedben olyan világhírű művészekkel álltak már egy színpadon, mint Moby, a Prodigy, a Faithless, Ziggy Marley, a Wailers, a Crowded House vagy a Specials.

A zenekar vezetője, Peter Paul Galea terápiás céllal dobműhelyeket tart, és részt vesz egy Fülöp-szigeteki projektben, amelynek keretében utcagyerekeknek szerveznek zeneiskolát és zenekart. A máltai iskolákban sokszor újrahasznosított anyagokból készült hangszereken tart foglalkozásokat.

A zenekar tagjai: Antoine Caruana (dob, szemplerek, tangóharmonika, ének), Peter Paul Galea (djembe, nylon gitár, ének), Eliza Borg Rizzo (ének), Liam Spiteri (basszusgitár), Andrew Francica (gitár, szitár), Nikki Xuereb Conti (didgeridoo, morchunga, ének).

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések