A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tőzsde - Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Vegyesen, mérsékelt elmozdulással álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei péntek este.
Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,10 százalékos pluszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,10 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,28 százalékos csökkenést jelzett.

A befektetői hangulatot javítják az amerikai-kereskedelmi feszültségek enyhülésébe vetett remények, a piaci szereplők azonban várják az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) jövő heti kamatdöntését is.

Az irányadó indexeket lefelé húzta az Apple részvényének mintegy 2,7 százalékos gyengülése, miután a Goldman Sachs csökkentette a vállalat papírjának célárát az Apple TV+ szolgáltatásával kapcsolatos aggályokra hivatkozva.

A Nasdaq Composite mutatót emellett a Mondelez, a Synopsys, az IDEXX Laboratories, valamint a Starbucks 1,8 százalék körüli csökkenése is gyengítette.

A pénteki kereskedésben a pénzügyi és az energiaszektor szerepelt a legkedvezőbben, ezzel szemben a technológiai vállalatok és az ingatlanszektor mutatója mínuszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára alig változott. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 10 cent (0,18 százalék) mínusszal, 54,99 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 8 centes (0,13 százalék) csökkenéssel, 60,30 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,59 százalékkal, 8,30 dollárral 1499,10 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1074 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1066 dollár után.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések