A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: Európa ismét veszélyben van

A magyar kormány sajnálatosnak és veszélyesnek tartja a lampedusai kikötő megnyitását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hangsúlyozta, ez nem jelent mást, mint hogy az embercsempészek üzleti modelljét tovább erősítik, megnyitva a lehetőséget, hogy ismét tömegesen érkezzenek bevándorlók illegálisan Európába.
Mint fogalmazott: fontos, hogy mi közép-európaiak világossá tegyük, hogy semmifajta kötelező kvótát nem fogadunk el, külső határainkat pedig mindenáron megvédjük – hangzott el az M1 híradójában.

Szijjártó Péter szerint a lampedusai kikötők megnyitása az illegális bevándorlók előtt egy újabb nyomásgyakorlás arra, hogy az Európai Unióban bevezessék az illegális bevándorlók kötelező letelepítési kvóta szerinti szétosztását. „Márpedig ezt mi visszautasítjuk! Ez az eset sajnos bizonyíték arra, hogy a kötelező letelepítési kvóta ötlete továbbra is létezik. A kötelező letelepítési kvótát egyes nyugat-európai kormányok, NGO-k, és még éppen hivatalban lévő európai bizottság is folyamatosan a napirenden kívánja tartani” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: hirado.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések