A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: a gazdasági siker kulcsa a digitális világgazdasági rendszerre való átállás gyorsaságában van

A magyar gazdaság jövendő sikereinek kulcsát alapvetően az adja, hogy "milyen gyorsan tudunk átállni az új, már digitális világgazdasági rendszerre" - állapította meg  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Intretech Hungary Kft. kapuvári üzemének pénteki avatóján.  
Az Intretech Hungary Kft. 8,8 milliárd forintos beruházása a legmodernebb termelési és termelésirányítási technológiákat hozza Magyarországra. Ebben a gyárban minden a huszonegyedik századot képviseli, itt minden az ipar 4.0 koncepciója alapján történik - tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter bejelentette: a 8,8 milliárd forintos beruházással megvalósuló új elektronikai gyártóüzem - amelynek első ütemét avatták pénteken - kétszáz új munkahelyet teremt. Ehhez a kormány 1,27 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Zifeng Wei, az Intretech Hungary Kft. alelnöke a beruházást bemutatva elmondta: az ipari park összterülete 76 700 négyzetméter. Az első fázisban egy 7500 négyzetméter hasznos területű üzem épült meg, melyben csúcstechnológiával ellátott automata ültető és összeszerelő gépek segítségével elektronikai alkatrészek és termékek gyártása folyik majd.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések