A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sorbán Attila Örsöt választották az erdélyi Magyar Polgári Párt ügyvezető elnökévé

Sorbán Attila Örsöt, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnökét választotta ügyvezető elnökévé szerdán az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP).

A pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Sorbán Attila Örsöt a párt országos elnöksége választotta meg az ügyvezető elnöki tisztségbe a Kápolnásfaluban tartott ülésén. A gyűlés során Mezei János pártelnök megvonta bizalmát Salamon Zoltántól, a párt korábbi ügyvezető elnökétől, aki ezt követően, még a bizalmi szavazás előtt benyújtotta lemondását.

"Egységes, tettre kész csapattal kell nekivágnunk a jövő évi kampányidőszaknak, hogy az önkormányzati választásokon jó eredményeket érhessünk el, mert folytatni akarjuk az erdélyi magyarság érdekében végzett munkánkat!" - fogalmazott a párt elnöke.

Az MPP az erdélyi magyarság második legnagyobb pártja. A 2016-os önkormányzati választásokon a párt önállóan 13, az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) koalícióban két polgármesteri tisztséget nyert el. Hargita megye városai közül Gyergyószentmiklóst, Székelyudvarhelyt és Szentegyházát MPP-s polgármester vezeti.

A párt korábban székelyudvarhelyi polgármestere, Gálfi Árpád ellen indított fegyelmi vizsgálatot egy polgármesterként hozott döntése miatt. Gálfit júniusban leváltották a párt helyi szervezete éléről.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések