Hirdessen itt

Pármában díjazták a Trezor című magyar filmet

A legjobb forgatókönyv díját nyerte el a Trezor című alkotás a Pármai Zenei Film Fesztiválon Olaszországban; a Nemzetközi Emmy-díjra jelölt magyar film forgatókönyvírója Köbli Norbert, rendezője Bergendy Péter.
A szeptember 22. és 29. között megrendezett pármai filmfesztivál mindkét fő kategóriájában, azaz a legjobb zene-hangzás-művészi összhatás és a legjobb film kategóriában is jelölte a Trezor című magyar alkotást - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap.

A Trezor című történelmi thrillert megtörtént események ihlették: 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában.

A minisztérium trezorkulcsai elvesznek az '56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik - ismerteti a film cselekményét a Filmalap kommünikéje.

Az Anger Zsolt, Scherer Péter és Tasnádi Bence főszereplésével leforgatott alkotás a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készült az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával, producere Lajos Tamás volt.

A Trezor című történelmi thriller áprilisban nyolc Magyar Filmdíjat nyert el, köztük a legjobb tévéfilm, a legjobb tévéfilm forgatókönyv és a legjobb színész kitüntetését. Nemrég derült ki, hogy a nemzetközi tévé akadémia (International Academy of Television Arts & Sciences) Nemzetközi Emmy-díjra jelölte Bergendy Péter rendezését a legjobb tévéfilm kategóriában - emlékeztet a Filmalap közleménye.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések