A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öttusa-vb - Sportágtörténeti kiállítás a Kincsem Parkban

A versenyek követése mellett a sportág hazai történetével is megismerkedhetnek az öttusa-világbajnokságra a Kincsem Parkba kilátogató nézők.

A bejárattal szemben lévő főépületben elhelyezett tablókon, fotókon bemutatják a sportág fontos szereplőit, a magyar öttusa megteremtésének és megújításának nagy alakjait, legendás edzőit, kiemelkedő versenyzőit, olimpiai és világbajnokait.

Emellett több olyan sporteszköz, felszerelés is helyet kapott a tárlaton, amelyhez valamilyen történet kapcsolódik. A relikviák sorában versenyzőkhöz köthető vívópengék mellett látható az a futócipő, amely Mizsér Attila 1985-ös egyéni világbajnoki győzelmekor beragadt a sárba, emiatt a magyar öttusázó zokniban tette meg a táv utolsó negyedét. Ugyancsak vitrinbe került az 1996-os atlantai olimpián Martinek Jánosnak bronzérmet hozó szöges, melyet "megörökölt" Simóka Beáta, aki 2002-ben ugyanebben futva lett világbajnok San Franciscóban. Egy harmadik pár cipő Marosi Ádám 2009-es londoni vb-győzelmére emlékeztet.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések