A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán: a modern magyar államnak szüksége van alkotmányvédelemre

A modern magyar államnak szüksége van titkosszolgálatra, alkotmányvédelemre, nemzetbiztonsági szolgálatokra, és minden hasonló tevékenységre - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új, XI. kerületi épületének átadási ünnepségén.
A kormányfő azt mondta, védeni kell Magyarország szuverenitását, amelyet elsősorban az alkotmányos szervek és intézmények garantálnak.

Az új épület csaknem 30 milliárd forintba került - közölte. A magyar államnak rég nem volt annyi ereje, képessége - a kormányzatnak annyi elszántsága, a gazdaságnak pedig olyan jó teljesítménye -, hogy ekkora összeget előteremtsen alkotmányvédelmi intézmények "összegyűjtésére" egy helyre. Most azonban ez megtörténhetett, és az új ingatlannak köszönhetően az AH már nem négy különböző helyszínen fog működni - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Kiss Zoltán, az AH főigazgatója emlékeztetett: a kormány 2016 májusában döntött arról, hogy egységes elhelyezést kell biztosítani az AH-nak, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak, valamint a Kormányzati Adatközpontnak.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések