A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: a számvevőszék segítse az irodatűz utáni beszámolókészítést

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja az Állami Számvevőszéket (ÁSZ), hogy a büntetéssel fenyegetés helyett járjon el jóhiszeműen a párt beszámolójának vizsgálatánál, tekintettel a tavaly novemberi irodatűzre - mondta a DK szóvivője vasárnap, a számvevőszék budapesti székházánál tartott sajtótájékoztatón.
Barkóczi Balázs kifejtette: az előző évi irodatűzben olyan könyvelési adatok, pénzügyi beszámolók és számlák semmisültek meg, amelyek nagy részét legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták pótolni. Az ÁSZ ugyanakkor nem volt tekintettel erre a vis maior helyzetre, hanem elmarasztalta a pártot és büntetésre készül - tette hozzá.

A DK szóvivője azt mondta: a számvevőszék több hazugsággal vádolja pártját az eljárásban, így például azzal, hogy szabálytalan helyen tárolták volna a számlákat. Mindebből egyértelműen látszik, hogy a számvevőszék politikai megrendelést teljesít - hangsúlyozta Barkóczi Balázs, hozzátéve, "nem a tűzeset a kamu, hanem az Állami Számvevőszék függetlensége és pártatlansága".

A sajtótájékoztatót követően Varga Gergő, a DK XI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje több, az irodatűzről készült fényképet bemutató táblát tett ki az ÁSZ épületére. Ezt az intézményt védő rendőrök szabálysértésként értékelték, ugyanakkor a jelölt mentelmi joga miatt nem indítottak eljárást, csupán felvették az adatokat. Tájékoztatásuk alapján Varga Gergővel szemben később a közterület-fenntartó járhat el.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések