A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemzetközi Emmy-díjra jelölték Gera Marinát

Nemzetközi Emmy-díjra jelölték Gera Marinát az Örök tél című film főszerepéért. 
Ezzel a díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el. Gera Marina színésznő mellett Bergendy Péter Trezor című filmjét is jelölték a díjra, legjobb tévéfilm-minisorozat kategóriában. A nemzetközi Emmy-díj történetében ezek az első magyar jelölések.

„Ez a legnagyobb tévés díj, amit kaphattunk, illetve én kaphattam. A tévés produkciók Oscarja” – mondta el az M5 kulturális csatorna Kult30 – az értékes félóra című műsorában a film főszereplője, Gera Marina.

„Két évvel ezelőtt forgattuk a filmet. Nekem le kellett fogynom a szerep miatt. Lelkileg is komoly felkészülést igényelt, mert azt nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet a gulagon, de azt igen, hogy milyen lehet, hogy ha nem látja az ember a gyermekét, a rokonait, a szeretteit és nem tudja, hogy mikor térhet haza, ha egyáltalán hazatérhet, hiszen itt az embereket nem megölték, hanem hagyták őket meghalni” – mesélt a műsorban Gera Marina a szerep megformálásának nehézségeiről.

A színésznő felidézte azt is, amikor a Tátrában forgattak. Mint fogalmazott: „ott csak két napunk volt, úgyhogy nagyon kellett sietnünk. Nagyon hideg volt. Belefagyott a cipőbe a lábam. Egyszer meg is kellett állnunk egy rövid időre.”


Az Örök tél című filmdráma tavaly februári bemutatója óta olyan díjakkal gazdagodott, mint a Prix Europa fesztivál legjobb európai tévéfilm díja vagy a montreali filmfesztiválon elnyert legjobb rendező díj.

Az Örök tél és a Trezor forgatókönyvírója Köbli Norbert. Mindkét filmet a Szupermodern Filmstúdió gyártotta, az Örök tél című filmet a Gulág Emlékbizottság, a Trezort a Magyar Média Mecenatúra Program támogatta.

Az, hogy vajon Gera Marina nyeri-e el a nemzetközi Emmy-díjat a legjobb színésznő kategóriában, illetve a Trezor című film hozza-e haza a legjobb tévéfilm díját, kiderül november 25-én, aznap adják át nagyszabású gálán az elismeréseket New Yorkban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések