Hirdessen itt

Milák Kristóf minden hétvégén versenyezni fog októberben

Milák Kristóf minden hétvégét versenyzéssel tölt majd októberben, a hónap elején sorra kerülő budapesti úszó világkupán pedig naponta két számot vállal.
A férfi 200 méteres pillangóúszás világbajnoka hétfőn azon a sajtótájékoztatón beszélt terveiről, amelyen bejelentették, hogy a Viwa vitaminvíz arca lett.

Milák Kristóf, aki júliusban, a kvangdzsui világbajnokságon megdöntötte Michael Phelps világcsúcsát, elmondta, edzőjével, Selmeci Attilával Márton Richárdot választották edzőpartnernek, mert olyan személyt kerestek a csapatába, aki bírja vele a tempót, ugyanakkor jól kijönnek egymással és konfliktusoktól mentes a kapcsolatuk.

"Ricsiben láttam, hogy emberileg és munkavégzésben el tudja érni azt, ami nekünk szükséges" - fogalmazott az úszó, aki jelezte, hogy Mártonnal már korábban is dolgoztak együtt.

Az Érdről idén a BHSE-hez igazolt sportoló elárulta, hogy a budapesti junior világbajnokság óta edz ismét. Hozzátette: komoly alapozással kezdték a munkát, amely tavaly, az ifjúsági olimpia miatt kimaradt a programjából. Ezúttal nemcsak a pillangóra koncentrál, hanem a másik két úszásnemére, a gyorsra és a hátra is.

Megerősítette, hogy rajthoz áll az október 4. és 6. között a Duna Arénában rendezendő világkupán, ahol minden nap két számban vállalta az indulást. Pontosan nem tudta megmondani, hogy milyen számokban, de azt határozottan kijelentette, hogy a 200 pillangó nem lesz köztük.

A további programjáról annyit közölt, hogy októberben minden hétvégét versenyzéssel fog tölteni, ezek világkupa-, illetve International Swimming League (ISL)-versenyek lesznek, sorrendben Budapesten, Berlinben, Dallasban és ismét a magyar fővárosban. A ISL-en Hosszú Katinka csapatának tagjaként fog szerepelni.

"Mástól nem kaptam felkérést, én pedig kíváncsi voltam, hogy milyen lesz ez a kialakulófélben lévő verseny, ezért mondtam igent" - fűzte hozzá Milák, aki novemberben három hétre Japánba utazik majd edzőtáborozni, decemberben pedig rövidpályán csak az országos bajnokságon fog elindulni, a glasgow-i Eb-n nem.

A sajtóeseményen jelentették be, hogy Milák Kristóf kétéves szerződést írt alá, melynek értelmében a világbajnok úszó a jövőben óriásplakátokon és hirdetőoszlopokon a Viwa vitaminvíz arcaként fog feltűnni.

Milák azt mondta, "ez a termék nagyon könnyen összeegyeztethető az úszással, az élsporttal és velem".

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések