A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megnyílt a felújított Alirét vadászház és turisztikai központ

Újra várja a vendégeket Somogy megye északi részén található Alirét vadászház. A SEFAG Zrt. tulajdonában lévő létesítmény meghatározó szerepet játszik a környék erdei turizmusában. A vadászház és turisztikai központ átadóján Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője mondott köszöntőbeszédet.
A főosztályvezető hangsúlyozta, a felújított épület elnevezése jól kifejezi azt a nyitást, amely nemcsak a SEFAG Zrt. vadgazdálkodását, de országszerte az egész vadásztársadalmat jellemzi. Hozzátette, hogy a 21. században a vadgazdálkodás és a vadászat már nem egy teljesen zárt, elérhetetlen világ. A vadászok által ismert természeti élményre egyre többen kíváncsiak. Erre jó példa a szakemberek által vezetett szarvasbőgést hallgató túrák is, amelyeket több hazai erdőgazdaság is megszervez ebben az időszakban.

A Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeit üzemeltető SEFAG Zrt. szálláshelyek hálózatát tartja fenn megyeszerte. A háromcsillagos erdei szállodától az önellátással működő vadászlakig mindenki megtalálhatja ezek között az igényeihez legjobban illő szolgáltatást. Az elmúlt évtizedben a vállalat 2,5 milliárd forintot költött a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, ebből jelentős részt tett ki a szálláshelyek felújítása és modernizálása.

A legújabb beruházás a frissen átadott Alirét vadászház, ami a Balaton közelében fekvő észak-somogyi régió erdei turizmusában meghatározó szerepet játszik. A Ságvár és Balatonendréd között, festői környezetben, egy kis tó partján álló ingatlant 130 millió forintnyi saját forrásból újította fel a SEFAG Zrt. A korszerű épületgépészettel, villamos berendezésekkel, burkolatokkal, és szigeteléssel ellátott, főzőkonyhával rendelkező, részben akadálymentesített épületben 12 ember szállhat meg kényelmesen. Stílusosan cserépkályhát és az erdei környezethez illő berendezést kapott a vadászoknak és erdőjáró turistáknak egyaránt ideális vendégház.

(AM Sajtóiroda)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések